Portalul ofera informatii complete despre societatile din domeniul  constructiilor.

Companiile  partenere se ocupa  de: executarea constructiilor civile si industriale, consolidari si reparatii capitale, retele exterioare apa, gaze (din metal si polietilena), canal, termice, proiectare si amenajari, constructii drumuri si cai de comunicatie, comercializarea materialelor de constructii, lucrari de sapaturi si excavatie, comercializarea agregatelor minerale, constructii case, preturi constructii, constructii speciale, structuri metalice

Cum sa faci economie la constructia unei case

Cum sa faci economie la constructia unei case

Cum sa faci economie reala  la constructia unei case fara sa faci rabat de la calitate ?

Inainte  sa incepeti constructia unei case informati-va  temeinic despre tot ceea ce implica acest lucru. Ma refer aici la actele necesare construirii unei case, la pretul materialelor, la pretul manoperei, la calitatea materialelor etc. Daca stiti ce documente si de unde sa le luati nu o sa mai pierdeti  timp alergand din stanga in dreapta. Este indicat sa va faceti o lista cu toate locurile unde trebuie sa mergeti  si sa le taiati atunci cand ati terminat. Astfel veti avea un triumf la sfarsitul zilei vazand taieturile de pe lista si le veti aborda pe celelalte cu mai multa energie.

Pretul materialelor reprezinta 50% din costul total al casei. Cautati materiale la mai multe depozite. Luati de exemplu  pretul la fier si vedeti unde este mai ieftin. Daca ati gasit fier mai ieftin intr un loc cumparati de acolo. Daca ati gasit caramida in alt loc mai ieftin decat de unde ati luat fierul nu ratati ocazia. Nu fiti comod sa le cumparati pe toate dintr-un singur loc. De obicei la magazinele de constructii iti dau cateva materiale ieftine, ca sa te atraga iar pe restul la supra pret scotandu-si astfel parleala. Fiti istet si luati doar ce e avantajos. Insa sa nu primeze pretul accesibil inaintea calitatii. Este un lucru deosebit de important sa stiti ce este calitativ si ce este cu adevarat pentru dumneavostra, aici referindu-ma la cum doriti sa va amenajati casa sau ce fel de facilitati doriti sa aveti.

Pretul manoperei are o pondere de 35% din costul total al locuintei. Nu luati prima firma sau prima echipa pe care o intalniti in cale si gata…bateti palma. Discutati separat cu mai multe echipe(firme)  fara sa le spuneti  ca ati mai vorbit cu altcineva. Facetii sa creada ca sunt singurii la care ati apelat si spunetile sa va faca o oferta . Luati-va  timp de gandire si intre timp comparati-le preturile. Nu ii luati pe cei mai ieftini mai uitati-va  si la fata lor. Dupa ce in sfarsit v-ati hotarat, cheamatii si spuneti-le oferta dvs. Oferiti mai putin decat au cerut dar nici mai putin decat cei ce v-au luat cei mai ieftini. Spuneti-le in amanunt ceea ce vreti sa va  faca de banii aceia. Nu va culcati pe o  ureche ca au zis ca o fac la cheie . La cheie poate fi si foarte prost. Sau nu stabiliti sa fie la rosu si ei sa nu va faca si acoperisul. Intr-un cuvant, trebuie stabilit orice detaliu inca de la inceput, trebuie stabilit si cel mai mic lucru, care tine de finete pana la urma.

Concluzia este ca o casa trebuie construita avand in vedere foarte multe aspecte importante si avand foarte mare grija la alegerile pe care le faceti.

© 2015 Copyright by constructii-romania.com